Saksalainen majakka vaarassa upota mereen

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksan Bremenin edustalla sijaitsee jokseenkin epätavallinen nähtävyys. Bremhavenin satamassa on vuosien saatossa kallistumaan alkanut majakka, josta on tullut suosittu turistikohde.

Majakka ei seiso Bremenin läheisyydessä välttämättä enää kauaa. Paikallisen vesipoliisin johtaja Uwe Old varoitti Radio Bremenille majakan saattavan romahtaa mereen. Viranomaiset ovat jo estäneet laivoja ajamasta Geeste-joelle Bremenhavenistä romahtamisriskin vuoksi.

– Valitettavasti uskon, että torni tulee olemaan historiaa lähipäivien aikana, Old kuvaili Euronews-sivuston mukaan.

Kalteva majakka sijaitsee satamassa kivisen laiturin päässä. Peruskorjausta odottava laituri on ollut suljettuna yleisöltä jo vuosien ajan. Viranomaiset pohtivat nyt, pitäisikö majakka purkaa kokonaan ennen sen romahtamista.