Mies yritti kerätä siemeniä kuumailmapallosta – pelastettiin 300 kilometrin päästä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kuumailmapallolla lentoon lähtenyt mies joutui melkoiseen koettelemukseen Kiinassa, kun hän menetti lentolaitteen hallinnan ja päätyi satojen kilometrien päähän. Hu-niminen mies oli keräämässä kuumailmapallolla männyn siemeniä Heilongjiagin maakunnassa kollegansa kanssa.

Miehet menettivät kuitenkin pallon hallinnan ja kollega onnistui hyppäämään turvaan. Hu sen sijaan ajelehti kuumailmapallon mukana yläilmoihin. Miestä ja kuumailmapalloa etsittiin kuumeisesti.

Lopulta hänen puhelimensa signaali paikannettiin kahta päivää myöhemmin, 6. syyskuuta. Pelastajat löysivät kuumailmapallon puuhun juuttuneena 300 kilomerin päästä katoamispaikasta.

CNN-uutissivuston mukaan Hu kärsi koettelemuksen aikana kylmyydestä ja nälästä. Hän kuitenkin selvisi tapahtumista lievin vammoin. Kyseessä ei ollut ensimmäinen vastaava onnettomuus Kiinassa, mutta aikaisemmin männyn siementen kerääjät ovat päätyneet kuumailmapallojen kyydissä vain muutamien kilometrien päähän.