Pienen keittiön jätteiden lajittelu on haaste – ratkaisua etsitään suunnittelukilpailun avulla

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kaikki pienen keittiön tai olemattomat säilytystilat omistanut tietää, että vaikka jätteiden lajittelu on houkuttelevaa ja aiheellista, saattaa se olla mahdotonta tilanpuutteen vuoksi. Asiaan etsitään nyt kahden kaupungin järjestämällä suunnittelukilpailulla.

Lappeenrannan kaupunki järjestää Lahden kaupungin kanssa Minilajittelua Meille -suunnittelukilpailun, jossa etsitään pieniin keittiötiloihin sopivaa jätteiden lajittelu- ja kierrätysastiaa. Kilpailu on suunnattu kaikille kierrätysratkaisuista kiinnostuneille.

Kilpailun voittaja palkitaan 1.700 eurolla, ja muiden kilpailutyön palauttaneiden kesken arvotaan 100 euroa kolmelle kilpailijalle. Osallistumisaikaa on syyskuun loppuun asti, johon mennessä kilpailijoiden tulee täyttää ilmoittautumislomake sekä suunnittelemaansa kierrätysastiaa esittelevän kilpailutyön palautuslomake.

Kilpailussa on neljä oikeaa asuntoa tai toimistotilaa, joissa on pienet keittiöt. Kilpailijoiden tehtävänä on suunnitella jätteiden kierrätysastia, joka on asennettavissa kaikkiin kilpailun neljään kohteeseen. Astian suunnitelmassa tulee myös huomioida lainsäädännön ja kunnallisen jätehuoltoviranomaisen ohjeet sekä määräykset jätteiden lajitteluun.

Kilpailun lomakkeet ja tarkemmat tiedot löytyvät Greenrealityn verkkosivuilta.