Suomalainen kiinnitettiin Opeth-metalliyhtyeen rumpaliksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsalainen progemetalliyhtye Opeth on kiinnittänyt riveihinsä uuden rumpalin. Yhtyeen uusin jäsen on suomalainen Waltteri Väyrynen, joka on aikaisemmin soittanut lukuisissa suomalaissa ja kansainvälisissä yhtyeissä.

Väyrynen soitti ensimmäisen keikkansa Opethin riveissä Tallinnassa 14. syyskuuta. Väyrynen on soittanut aikaisemmin muun muassa Bodom After Midnight, Vallenfyre ja Bloodbath -yhtyeissä, sekä viimeksi pitkän linjan brittiyhtyeessä Paradise Lost.

– Meillä oli eilen ensimmäiset treenimme Waltin kanssa ja ne menivät uskomattoman hyvin! Meitä jännitti etukäteen, mutta Waltteri hoiti homman täydellisesti! Täyttä tykitystä! Soitimme 16 kappaletta alusta loppuun, ja ne menivät virheettömästi, Opethin laulaja Mikael Åkerfeldt hehkutti tiedotteessa.

Vuonna 1990 perustettu Opeth on noussut vuosien mittaan yhdeksi Ruotsin kansainvälisesti arvostetuimmista metalliyhtyeistä. Ennen Väyrystä yhtyeessä soitti kiertuerumpalina Sami Karppinen, joka paikkasi Opethista viime vuonna eronnutta Martin Axenrotia.