Elon Musk sittenkin valmis ostamaan Twitterin – loppuuko soutaaminen ja huopaaminen tähän?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalaisen miljardööri Elon Musk suunnittelee jälleen Twitterin ostamista aiemmin sovitulla summalla, eli 44 miljardilla dollarilla. Musk vetäytyi kaupoista kesällä, mutta nyt hän on jatkanut prosessia. Musk halusi muun muassa tietää, kuinka paljon Twitterissä käytetään maksettuja valetilejä muokkaamaan yleistä mielipidettä.

Muskin vaatimien tietojen esimerkkinä ovat vaikkapa nämä, nämä, nämä ja nämä botit, jotka julkaisevat samoja tekstejä ympäri maailmaa liittyen päivänpolttaviin kysymyksiin harjoittaen yhteiskunnallista vaikuttamista ja uuden ajan Twitter-propagandaa.

Nyt Teslan toimitusjohtaja on valmis ottamaan Twitterin haltuunsa. Twitter haastoi Muskin oikeuteen kauppojen peruuntumisen vuoksi, mutta he saivat neuvoteltua sopimuksen juuri ennen oikeudenkäyntiä. Musk teki sopimuksen Twitter-kaupoista huhtikuussa. Sopimukseen sisältyneen ehdon mukaan Muskin täytyy maksaa Twitterille miljardin dollarin sakko, mikäli hän peruisi kaupat.

Musk ei saanut tietoa bottitilien määrästä, joten kaupat menivät jäihin. Hän haluaa muuttaa Twitterin oikeudenmukaiseksi alustaksi, jossa ei rajoiteta sananvapautta. Kunnianloukkaus on eri asia kuin se, että on eri mieltä jostain tai haluaa esittää kritiikkiä. Nykyisin useat nettialustat sensuroivat kaiken kritiikin monella eri aihealueella woke-kulttuurin vanavedessä, eikä se välttämättä ole demokratiaa edistävää toimintaa.