Kuopiossa sohvalla tupakoinut jatkoi uniaan – hyvä tuuri pelasti hengen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sisätiloissa makoillessa tupakointi voi olla lähtölaukaus katastrofille. Kuopiossa syttyi tiistaiaamuna tulipalo, joka sai alkunsa paikallisen henkilön tupakoitua ja torkuttua kotonaan. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Sohvalla tupakoineen päällä ollut viltti oli syttynyt palaan Kuopion Petosella tiistaiaamuna seitsemän aikaan. Viltin sammuttamisen sijaan asukas oli heittänyt sen lattialle ja jäänyt sohvalle jatkamaan uniaan. Paikalle sattui kiinteistönhuoltaja, joka toi asukkaan pois savun täyttämästä asunnosta ja otti yhteyttä pelastuslaitokseen.

Ylen mukaan asunnossa oli pelastuslaitoksen yksikön saapuessa runsasti savua, minkä vuoksi asukas olisi voinut tuupertua ilman nopeaa toimintaa. Tilanteesta kuitenkin selvittiin ilman henkilövahinkoja, eikä savu ehtinyt levitä muihin asuntoihin tai aiheuttaa vaaraa muille. Pelastuslaitos suoritti palon sammutusraivauksen ja tuuletti tilat.