Selvitys: Suomalaiset eivät halua rajoittaa sananvapautta – woke-ilmiö tyrmätään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koko läntisessä maailmassa irvaillaan idälle ja heidän harjoittamalle propagandalle sekä sensuurille. Samaan aikaan saatetaan sulkea silmät omassa elinpiirissä tapahtuvalle tiedon, mielipiteiden ja kommenttien rajoittamiselle sekä yhden totuuden julistamiselle. Woke-kulttuurin vanavedessä tapahtunut eri mieltä olevien ihmisten lynkkaaminen ja vaientaminen saa nyt luvan päättyä.

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn Arvo- ja asennetutkimuksen mukaan suomalaisista 63 prosenttia turvaisi sananvapauden kaikissa tilanteissa, myös silloin, kun joku kokee tekstin tai muun esityksen häiritseväksi tai loukkaavaksi. Suomalaisten enemmistö ei ole myöskään valmis sensuroimaan vanhoja teoksia tai poistamaan historiallisia muistomerkkejä.

Ainoastaan viisi prosenttia on sitä mieltä, että sananvapautta voidaan rajoittaa jo pelkästään muiden mielipahaa suojellakseen. Suurin osa ihmisistä haluaa, että asioista voidaan puhua asioiden oikeilla nimillä, realistisesti, faktoihin perustuen ja siten, että kaikkia aiheita voidaan myös tarpeen tullen kritisoida ilman, että joutuu sensuroitavaksi, arvostelun kohteeksi tai pahimmassa tapauksessa syytetyksi mielipidepiderikoksesta.

Usein saattaa käydä jopa niin, että asiallista kritiikkiä tiettyyn aiheeseen esittäneet leimataan ja joutuvat syrjityksi, vaikka sananvapauden rajoittamista kannattavat juuri yrittävät estää tämän tapahtumisen muiden ryhmien kohdalla.