Hervoton salaliittoteoria: ”Grand Canyonin sisällä on avaruusolioiden piilopaikka”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Google Earthissa havaittiin muinainen aukko Yhdysvalloissa sijaitsevassa Grand Canyonissa. Joidenkin mielestä se on muukalaisten työtä ja avaruusoliot ovat pitäneet aluetta piilopaikkanaan. Osa uskoo Kleopatran pojan vieneen ryöstösaaliinsa saman vuoriston uumeniin.

Ihmisillä saattaa olla hämärtynyt käsitys siitä, mikä on oikeasti salaliittoteoriaa ja mikä puolestaan spekulointia vaihtoehdoilla käsillä olevia tietoja hyödyntäen. Salaliittoteoria tarkoittaa, että olisi olemassa jonkin asian puolesta toimiva taho, jonka edesottamuksista tietyt asiat ovat syntyneet, mutta tätä ei ole voitu todistaa aidoksi olettamukseksi.

Sen sijaan se ei ole salaliittoteoriaa, jos joku esittää vasta-argumentteina jonkun toisen mielipiteestä eriäviä tietoja, jotka myös pitävät paikkaansa, mutta he eivät halua uskoa näkemäänsä tai kuulemaansa.

Salaliittoteoriaa on kuitenkin se, että tällä hetkellä spekuloidaan Grand Canyonista löydettyä aukkoa ja sen käyttötarkoitusta. On esitetty, että aukon kautta on kulku avaruusolioiden salaiseen piilopaikkaan. Aukko löydettiin Googlen karttapalvelua katselemalla.

– Olisi suhteellisen helppoa, jos joku lennättäisi dronen katsomaan aukkoa. Se näyttää tunnelilta, Brad Olsen kirjoitti Facebookiin.

Sen sijaan toinen netinkäyttäjä, Dina De Cortez sanoo, että harva tietää Kleopatran pojan kavaltaneen äitinsä kultavarastot. Hänen on otaksuttu piilottaneen saaliin Grand Canyonin sisälle. Salaliittoteoreetikot ovat innoissaan löydöksestä. Salaliittoteoriat muuttuvat sitä mukaan, mitä enemmän aiheesta saadaan tietoa. Toivottavasti joku noheva menee ja selvittää, mitä Grand Canyonin mysteeriaukossa oikeasti on. Tutkimukset on jo aloitettu.