Mies kaahasi varastetulla kuorma-autolla Riihimäellä – puhalsi 2,56 promillea

Ohhoh! · Tim Isokivi

Riihimäellä nähtiin torstaina aamuyöllä vaarallinen takaa-ajo. Tilanne päättyi poliisin otettua kiinni alkoholin ja huumeiden vaikutuksen alaisena varastetulla kuorma-autolla kaahanneen kolmekymppisen miehen.

Tapaus sai alkunsa poliisipartion nähtyä Riihimäen keskustassa kuorma-auton, jonka nopeus oli 70 kilometriä tunnissa 40 kilometrin tuntinopeuden alueella. Kuorma-auto lähti ajamaan poliiseja karkuun ja aiheutti vaaratilanteita esimerkiksi poikkeamalla vastaantulevien kaistalle. Keskustasta Peltosaaren kaupunginosaan jatkuneen takaa-ajon aikana kuorma-auton kuljettaja ajoi pysäköintialueille, kevyen liikenteen väylillä ja nurmikoilla.

Kuorma-auto ajoi välikohtauksen aikana myös päin poliisiautoa, jonka kuljettaja joutui väistämään. Kohti Hyvinkäätä jatkunut pakomatka päättyi kuorma-auton ajettua pooliisin piikkimattoon. Matka jatkui vielä jonkin aikaa renkaiden puhkeamisesta huolimatta.

Ajo-oikeudeton kuljettaja oli poliisin mukaan käyttäytynyt aggressiivisesti turvallisuustarkastuksessa ja tavoitellut teräasetta. Kuljettaja puhalsi alkometriin 2,56 promillen lukeman ja hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Miestä epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.