IS: Kauppias antoi häirikköteineille porttikiellon Pirkkalassa – toivoo opetuksen menneen perille

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pirkkalassa sijaitsevan K-Supermarket Pirkanpojan kauppiaana toimiva Petri Itälinna haluaa osallistua alueensa nuorten kasvatustoimiin. Nyt kauppias on estänyt koululaisten vierailun kaupassa päivisin kello 11-12 sijoittuvan ruokatunnin ajaksi. Syynä on toistuva häiriökäyttäytyminen.

Vaikka koululaisten aiheuttamat vahingot eivät ole suuria, haluaa Itälinnalla porttikiellolla muistuttaa teinejä asiallisen käytöksen merkityksestä ja siitä, että hölmöilyllä on yleensä seurauksensa. Tavoitteena on kasvattaa kyläläisistä vastuuntuntoisempia kansalaisia. Asiasta on tiedotettu myös 100 metrin päässä sijaitsevalle Supanniityn koululle.

– Uskon, että tämä toimenpide aiheuttaa jonkinlaisen ryhtiliikkeen, Itälinna sanoo Ilta-Sanomille.