Lemmikkikani painaa lähes 10 kiloa – käyttäytyy kuin koira

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Guus-niminen lemmikkikani herättää hämmästystä niin kotikaupungissaan Amsterdamissa kuin sosiaalisessa mediassakin. Sometähdeksi nousseella kanilla on nimittäin huomattavasti enemmän kokoa kuin tavanomaisilla pitkäkorvilla.

Guusin omistajan Daniellen mukaan belgianjättikani myös käyttäytyy jokseenkin lajille epätyypilliseksi. Hän vitsaileekin sen muistuttavan enemmän koiraa. Guus rakastaa kävelylenkkejä hihnassa, kissojen jahtaamista, eikä se juurikaan perusta jänisten perinteisesi rakastamista ruoista kuten banaaneista.

Naisen mukaan ostoskasseja ei kannata jättää kotiin vahtimatta. Lähes 10 kiloa painavalla Guusilla on nimittäin tapana käydä varastamassa niistä herkkuja. Belgianjättikanit syövät suuria määriä valtavan kokonsa vuoksi.

Danielle sai Guusin lahjaksi poikaystävältään vuonna 2020. Lemmikistä tuli nopeasti tärkeä osa hänen arkeaan. Guusilla on nykyään myös oma Instagram-tili, jolla on yli 33 tuhatta seuraajaa.