Uusi käänne Qatarin MM-kisoissa – järjestäjät haluavat kieltää oluen myynnin stadioneilla

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Qatarissa järjestettävät Jalkapallon MM-kisat alkavat sunnuntaina 20. marraskuuta. Nyt järjestäjien on paljastettu suunnittelevan oluen myynnin kieltämistä kaikilla kahdeksalla stadionilla juuri ennen kisojen alkamista.

Qatarin alkoholilait ovat erittäin tiukat. Alkoholijuomia piti kuitenkin olla tarjolla stadioneilla, fanialueilla ja hotelleissa. Viime lauantaina Fifan suurimpiin sponsoreihin kuuluvaa Budweiseria määrättiin siirtämään stadionien olutpisteett syrjempään niiden alkuperäisistä sijainneista.

Qatarin kerrotaan kuitenkin haluavan nyt estää oluen myynti stadioneilla kokonaan. Tämä voi hiertää Budweiserin ja Fifan välejä. Mikäli Budweiseriltä evätään mahdollisuus oluen myyntiin ja näkyvyyteen MM-kisaotteluissa, voidaan se The Guardian -lehden mukaan tulkita sopimusrikkomukseksi.

Mikäli stadionien olutkielto menee läpi, täytyy kannattajien nauttia oluensa erillisillä fanialueilla. Niissä puolen litran tuoppi maksaa noin 13,30 euroa. Hotelleissa tuopillinen olutta tai lasillinen viiniä maksaa noin 14-17 euroa.