Varo huijausta – Tämä kolikko näyttää erehdyttävästi kahden euron kolikolta

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Vuosina 2005-2008 lyödyt Turkin liirat voivat nopealla vilkaisulla muistuttaa hämäävästi kahden euron kolikkoa. Euroopassa onkin nähty huijauksia, joissa yhden liiran kolikoita on annettu kahden euron kolikkoina.

Liirahuijauksia on tullut viime viikkoina ilmi Espanjassa. Paikalliset viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä tarkistamaan saamansa kahden euron kolikot varmuuden vuoksi. Jo aiemmin tänä vuonna Espanjan viranomaiset varoittivat  yhden euron kolikkoihin liittyvistä samankaltaisista huijauksista.

Yhden Turkin liiran arvoiset kolikot saattavat muistuttaa ulkonäöltään ja kooltaan erehdyttävästi kahden euron kolikoita. Niiden arvo on kuitenkin huomattavasi pienempi. Yksi liira vastaa noin 50 senttiä.