Hurja tempaus videolle: Base-hyppääjä laukaistiin katapultilla vuorenrinteeltä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Base-hypyt suoritetaan lentokoneiden sijaan kiinteiltä alustoilta, kuten rakennusten tai kallioiden reunoilta. Eräs tunnettu laskuvarjohyppääjä teki taannoin suorituksesta vielä tavanomaista hurjemman. Hänet laukaistiin ilmaan elävän tykinkuulan tavoin.

David Laffargue laukaistiin ilmaan Norjan Rogalandissa erityisen katapultin avulla. Kiidettyään hetken aikaa ilmassa mies leijaili turvallisesti alas liitopuvun avulla. Hämmästyttävä tempaus ikuistettiin Instagramissa jaetuiksi videoiksi.

Laffarguen ilmaan laukaisseen katapultin loi hollantilainen stuntmies JP de Kam. Hän valmisti ihmiskatapulttia yhteensä kahden vuoden ajan. Härveli esiteltiin yleisölle kesäkuussa 2022 Heliboogie-tapahtumassa.