Muuramessa hämmästellään yllättävää vierasta – tunturipöllö muutti alueelle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uhanalaiseen tunturipöllöön voi Suomessa törmätä lähinnä Lapin pohjoisosissa. Viime päivinä sellaisesta on kuitenkin tehty lukuisia havaintoja yllättävässä paikassa, Keski-Suomen Muuramessa.

Tunturipöllö on viihtynyt useamman päivän ajan Hautalahden omakotitaloalueella Riihivuoren laskettelukeskuksen lähettyvillä. Lintu on nähty muun muassa päivystämässä paikallisten rakennusten katoilla. Yllättävä vieras ikuistui verkossa levinneeksi videoksi luontokuvaaja Tomi P. Hakalan toimesta.

Keski-Suomen lintutieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja Ossi Nokelainen epäili Yle Uutisille Muuramen olevan tunturipöllölle vain väliaikainen pysähdyspaikka. Lajista on tehty hyvinä ravintovuosina havaintoja aina Itämeren ulkoluodoilla saakka.

Tunturipöllö on yksi maailman suurimmista pöllölajeista, ja sen siipiväli voi olla jopa yli 1,5 metriä. Arktisilla alueilla viihtyvä laji on nykyään erittäin harvinainen näky Suomen pohjoisosissakin. Vaikka harvinainen lintu voikin herättää kiinnostusta, on pöllöä syytä tarkkailla turvallisen etäisyyden päästä.