Pelastuslaitokselta vakava varoitus suomalaisille: ”Viime päivinä ollut useampi tilanne…”

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelastustiet on tarkoitettu hälytysajoneuvoille, jotta ne pääsisivät hätätilanteissa riittävän lähelle rakennuksia ja sammutusveden ottopaikkoja. Pelastusteille ei saa pysäköidä. Asiasta muistutti Pirkanmaan pelastuslaitos tuoreessa somejulkaisussaan.

– Viime päivinä on ollut jälleen useampi tilanne, jossa hälytysajoneuvomme ei ole päässyt esteettömästi kohteeseen, koska pelastustiellä on ollut sinne kuulumattomia ajoneuvoja. Muistutellaas siis taas tärkeästä asiasta, pelastuslaitos kirjoitti Facebookissa.

Pelastustie on merkitty erikseen liikennemerkein. Pirkanmaan pelastuslaitos muistuttaa, ettei pysäköimisen lisäksi niille saa asettaa muunkaanlaista estettä. Pelastusteiden kunnossapidosta tulee myös huolehtia erityisesti talviaikaan, jotta niille ei kasaannu tai kuormaannu lunta.