Empire State Buildingin valot vihreiksi – tästä syystä se herätti raivoa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Empire State Building on yksi New Yorkin kuuluisimmista pilvenpiirtäjistä. Sunnuntaina rakennuksen valaistus muuttui väliaikaisesti vihreäksi ja valkoiseksi. Asia herätti paikallisten keskuudessa runsaasti raivoa.

Valaistusta muutettiin NFL-joukkue Philadelphia Eaglesin kunniaksi. Eagles voitti sunnuntaina San Francisco 49ers-joukkueen ja tulee sen myötä pelaamaan amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan finaaliottelussa, Super Bowlissa. Eaglesin logo on vihreä ja valkoinen.

Newyorkilaiset NFL-fanit eivät olleet mielissään siitä, että kotikaupungin maamerkkiä koristivat vieraan kaupungin joukkueen värit. Erityisen raivoissaan olivat New York Giants -joukkueen fanit. Eagles ja Giants tunnetaan lähes toistensa verivihollisina.

Empire State Buildingiin ilmestyi jopa vihaisia protestoijia, jotka halusivat sammuttaa vihreät valot ja vaativat potkuja niistä vastuussa olevalle henkilölle. Raivoa ei ainakaan hillinnyt se, että Giants ja Eagles ottivat toisistaan mittaa viime viikolla. Giants joutui hylkäämään haaveet Super Bowliin pääsemisestä hävittyään Eaglesille.