Kotimainen toimintaelokuva Sisu viikonlopun ylivoimaisesti katsotuin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jalmari Helanderin ohjaama Sisu on niittänyt menestystä lippuluukulla. Kotimainen toimintaelokuva oli ensi-iltaviikonloppunaan Suomen katsotuin elokuva elokuvateattereissa. Katsojia oli 27.-29. tammikuta yhteensä 27 594.

– Sisu-elokuvamme on saanut riehakkaan vastaanoton ennakkonäytöksissä ja festivaaleilla, joten tiesimme mitä odottaa omalta kotiyleisöltä Suomessa, joka nyt näkee elokuvan ensimmäisten joukossa koko maailmassa, kertoo tuottaja Petri Jokiranta tiedotteessa.

Sisu syrjäytti katsotuimpien elokuvien ensimmäiseltä sijalta Hollywood-spektaakkelin Avatar: The Way of the Water. Ennakot mukaan lukien Sisun on tähän mennessä nähnyt yli 29 285 katsojaa. Elokuva on saanut hyvän vastaanoton myös ulkomailla, ja se esimerkiksi voitti neljä palkintoa Espanjan Stigesin elokuvajuhlilla lokakuussa.

Sisu-elokuvassa Jorma Tommilan näyttelemä kullankaivaja Aatami Korpi saa vastaansa natsien tuhopartion toisen maailmansodan aikaisessa Lapin erämaassa. Tommilan ohella päärooleissä nähdään muun muassa Aksel Hennie, Mimosa Willamo ja Jack Doolan.