Konmarittamisen keksijä lopetti järjestyksenpidon – lasten saaminen muutti kaiken

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Marie Kondo on opettanut miljoonat ihmiset siivoamaan, järjestelemään kotiaan uudelleen ja saanut hamstraajat luopumaan turhasta tavarasta. Nainen tuli tunnetuksi vuosia sitten kodin siisteydestä kertovan KonMari-kirjansa ansiosta. Kirjassa ihmisiä neuvotaan siivoamaan niin, että sotkua ei enää ikinä synnykään.

Kondo ohjeisti ihmisiä asettelemaan tavaransa lattialle ja pitämään jokaista vuorotellen kädessä. Mikäli tavara ei tee ihmistä onnelliseksi, se tulee heittää pois. Moni on onnistunut saamaan konmarittamisen avulla kotinsa siistiksi, mutta Marie Kondo on sen sijaan itse paljastanut luovuttaneensa kodin siisteyden suhteen.

Marie Kondo sai kolmannen lapsensa vuonna 2021. Nyt hän on kertonut The Washington Post -sivuston haastattelussa, että hän elää nykyään sotkun ja epäsiisteyden keskellä eikä se edes haittaa häntä. Perheen kasvaminen nykyiseen kokoonsa on ollut Kondolle kokemus, joka on saanut hänet nielemään ylpeytensä.

Marie Kondo saa nykyään ilonsa muista asioista kuin kodin järjestelemisestä ja siisteydestä. Hän tiedostaa sen, että tänä hetkenä kun lapset ovat pieniä, hän haluaa käyttää aikansa heidän kanssaan mielummin kuin siivoamalla jatkuvasti jokaisen jälkiä tai stressaamalla epäjärjestyksestä.