Kanna juomat sisälle – pakkanen voi räjäyttää pullot

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Älä säilytä juomia parvekkeella, kylmällä kuistilla tai autossa, jos ne voivat jäätyä. Lämpötilan vaihtelut ja pakkaset voivat aiheuttaa pulloihin painetta, joka purkautuu lopulta ulos räjähtävällä voimalla. Vahingon voisi estää huolellisuudella.

– Kannattaa muistaa, että parveke ja auto eivät ole varastoja, ja ne ovat alttiita voimakkaille lämpötilavaihteluille. Esimerkiksi autoissa ja parvekkeilla tapahtuvat juomien jäätymiset ja lämpölaajenemisesta seuraava posahdus sotkuineen ovat tyypillisiä vahinkoja, jotka olisivat vältettävissä, Pohjola Vakuutuksen korvauspäällikkö Sini Kujala kertoo.

Kujala suosittelee tarkistamaan, mitä parvekkeella ja autossa on tapana säilyttää. Osa harmillisista talvisään omaisuusvahingoista olisi tällaisella rutiinilla ennaltaehkäistävissä. Toinen hyvin yleinen pakkasen aiheuttama omaisuusvahinko liittyy lastenvaunujen muoviosiin.

– Etenkin rattaat, tangot ja säädinosat voivat rikkoutua pakkasella. Aktiivisessa sisä- ja ulkokäytössä olevat tavarat ovat vahvasti edustettuna, kun puhutaan pakkasen aiheuttamista omaisuusvahingoista.