Helsingin festarialueille uudet linjaukset – tässä uudet rajoitukset

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin tärkeimmille tapahtuma-alueille on laadittu esnsi kertaa kolme vuotta kestävät päättymisaikalinjaukset. Sen myötä suosittuna tapahtuma-alueena tunnetun Suvilahden konserttikäytäntöihin tehtiin pieniä muutoksia.

Suvilahdessa voidaan järjestää vuosittain 10 ulkoilmakonserttia tai -tapahtumaa, jotka päättyvät kello 24. Aikaisemmin yläraja oli kahdeksan tapahtumaa vuodessa. Yksittäisellä tapahtumalla voi edelleen olla enenintään kolme kello 22 jälkeen päättyvää tapahtumapäivää viikossa, ja niisvä kolmannen täytyy päättyä viimeistään kello 23.

Uuden linjauksen mukaisesti ympäristöviranomainen voi yksittäisissä tapauksissa poiketa linjauksesta käyttäen tapauskohtaista harkintaa. Kaikista kello 22 jälkeen päättyvistä ulkoilmatapahtumista tulee tehdä meluilmoitus, jos käytössä on äänentoistolaitteet. Se täytyy tehdä ympäristönsuojeluviranomaiselle viimeistään 30 päivää ennen tapahtumaa.

Konserttien päättymisaikalinjauksia käsiteltiin Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston kokouksessa 2. helmikuuta. Vuosina 2023-2025 voimassa oleva linjaus koskee Suvilahden lisäksi Kansalaistoria, Töölönlahden puistoa, Olympiastadionia, Kaisaniemeä ja Malmin entisen lentokentän aluetta.