Lauri Markkanen teki historiaa – valittiin NBA:n tähdistöotteluun

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lauri Markkanen on tehnyt suomalaista koripallohistoriaa. Hänet valittiin helmikuun lopulla pelattavaan koripallon ammattilaissarja NBA:n tähdistöotteluun. Hän on ensimmäinen suomalainen pelaaja, joka on valittu mukaan.

Markkanen äänestettiin vaihtopelaajaksi NBA-joukkueiden valmentajien toimesta. Markkanen oli jo aiemmin vähällä päästä aloitusmiehistöön, jonka fanit, pelaajat ja lehdistö äänestivät. Tähdistöotteluun valitsemisen myötä Markkasen voidaan sanoa kuuluvan koripallon tähtieliittiin.

Ottelu pelataan maanantaina Salt Lake Cityssä 20. helmikuuta kolmelta aamuyöstä Suomen aikaa. Pelipaikkana toimii Utah Jazzin kotiareena. Se on melkoinen sattuma, sillä Markkanen edustaa juurikin Utah Jazzia.

Vuosittain pelattavassa tähdistöottelussa mittaa ottavat NBA:n Itäisen ja Läntisen konferenssin parhaat pelaaja. Tunnelma on perinteisiä otteluita hektisempää, ja pelaajilla on tapana esimerkiksi komeilla enemmän taidoillaan ja tempuillaan. Joukkueissa mukana ovat tänä vuonna esimerkiksi LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant ja Kyrie Irving.

Markkanen on useaan otteeseen puhunut julkisuudessa haaveilevansa tähdistöotteluun pääsemisestä. Markkanen aloitti NBA-uransa vuonna 2017. Ennen Utah Jazzia hän on pelannut Chicago Bullsin ja Cleveland Cavaliersin riveissä.