Pamela Anderson: ”Feminismi menee nykyään liian pitkälle”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monessa liemessä keitetty malli ja näyttelijä Pamela Anderson uskoo, että hänen oma arvontuntonsa ja itsetuntonsa esti häntä joutumasta saalistavien miesten uhriksi Hollywoodissa. Kaikki Los Angelesin viihdemaailmassa eläneet tietävät, että jos haluaa saada, on myös pakko antaa. Toisellakin tapaa voi menestyä – jos on tarpeeksi fiksu.

Baywatch-näyttelijä joutui arvostelun kohteeksi vuonna 2017, kun hän väitti, että sarjaraiskaaja ja tunnettu elokuvaohjaaja Harvey Weinsteinin uhrien oli pakko tietää, mihin he olivat menossa. Pamela Anderson kasvatettiin uskomaan, että tällaisiin tilanteisiin tarvitaan kaksi osapuolta.

– Äitini sanoi minulle, ja mielestäni tämä on sellaista feminismiä, jossa olen kasvanut, että tangoon tarvitaan kaksi osapuolta. Voin kertoa, että olen ollut useissa tilanteissa, jossa minua houkuteltu sänkyyn, Pamela Anderson sanoo Interview-lehden haastattelussa.

– Mutta kuten äitini sanoisi, että jos joku tulee hotellihuoneen ovella vastaan pelkästään kylpytakissa ja olet menossa työhaastatteluun, niin älä mene sisään. Tai jos menet sisään, niin hanki sitten myös se työ mihin yrität päästä. Tämä kuulostaa ehkä kauhealta, mutta siten minut on kasvatettu.

Anderson on toisin sanoen oppinut tietyt rajat jo kotona kasvatuksessaan. Hän pitää #MeToo-liikkeen olevan hyödyllinen naisille, joilla ei tällaista kasvatusta ole ollut ja jotka osaavat nyt paremmin asettaa itselleen rajat ja tunnistaa arvontuntonsa. Hän on itse oppinut menemättä tilanteisiin, joissa hän voisi kokea seksuaalista väkivaltaa. Hänen mukaansa esimerkiksi Hollywoodissa oli aivan yleistä tietoa, että joitain ihmisiä tulisi välttää.

– Mielestäni feminismi voi mennä liian pitkälle. Olen feministi, mutta mielestäni tämä kolmannen aallon feminismi on tylsää… Se lamauttaa miehet.