30-vuotias Bobi on virallisesti vanhin koskaan elänyt koira

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Portugalissa elävä Bobi on jo todellinen koiravanhus. Alentejonkoira on 30 vuoden ikäisenä tiettävästi vanhin koskaan elänyt koira. Se on ylittänyt rodun 12-14 elinikäennusteen reilusti.

Guinnessin ennätystenkirja vahvisti Bobin rikkoneen maailmanennätyksen. Kyseessä on sekä maailman vanhin elossa oleva että maailman vanhin koskaan elänyt koira. Bobi rikkoi jälkimmäisessä kategoriassa australialaisen, 29 vuoden ja viiden kuukauden iässä vuonna 1939 menehtyneen Blueyn asettaman ennätyksen.

Koiran omistaja Leonel Costa oli vasta 8-vuotias Bobin syntyessä. Pentueen muut pennut lopetettiin, mutta lapset onnistuivat säilyttämään Bobin ja salailemaan sen olemassaoloa. Kun Costan vanhemmat lopulta löysivät Bobin, tuli siitä osa perhettä.

Portugalin länsirannikon tuntumassa Conqueirosissa elelevän Bobin kerrotaan olevan ikäisekseen hyväkuntoinen. Koiralla on tosin hieman näkö- ja kävelyvaikeuksia. Bobi sai tuoreen kunniatittelinsä vain pari viikkoa sen jälkeen, kun 23-vuotias chihuahua Spikenimettiin maailman vanhimmaksi eläväksi koiraksi.