Kuunteletko radiota? Nyt äänestetään suosikkijuontajia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat ahkeria radion kuuntelijoita. Tutkimusten mukaan pelkästään kaupallinen radio tavoittaa viikkotasolla noin 70 prosenttia kaikista suomalaisista. Viime vuoden suosituimmat valtakunnalliset ja paikalliset radiojuontajat ja -ohjelmat listataan helmikuussa, kun suomalaiset pääsevät äänestämään suosikkejaan RadioGaalan yleisöäänestyksessä.

Tämän vuoden äänestykseen odotetaan runsasta osanottoa, koska viime vuoden äänestyksessä annettiin yli 100.000 ääntä. RadioMedia on kaupallisten radioiden kattojärjestö, johon kuuluvat lähes kaikki suomalaiset kaupalliset radioasemat. Äänestyksessä ei ole toisin sanoen mukana Ylen radiokanavia.

Vuoden valtakunnallisen radiojuontaja -palkinnon huimat 11 kertaa voittanut Jaajo Linnonmaa lopetti Aamulypsy-uransa joulukuussa 2022 ja on tässä roolissa ehdolla nyt todennäköisesti viimeistä kertaa. Äänestys on käynnissä 23. helmikuuta asti ja voittajat julkistetaan RadioGaala-tapahtumassa maaliskuun viimeinen päivä.

– Suomalaisilla radion kuuntelijoilla on jo pitkään ollut vakiosuosikkinsa sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla. Elämme nyt mielenkiintoisia aikoja ja on jännä nähdä pitävätkö vanhat suosikit pintansa tiettyjen ohjelmamuutosten jälkeen, sanoo RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller.