OnlyFans ei toimi enää Venäjällä – lopetti jo aiemmin palkkioiden maksamisen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maksullista sisältöä tarjoileva OnlyFans-sivusto lopetti venäläisten mallien tilien maksujen tilittämisen vastatoimena Ukrainan sotatilanteeseen. Käyttäjät eivät voineet tilata venäläisten mallien sisältöä, eikä mallit voineet saada palkkioita. Nyt sivusto on lopetettu Venäjällä kokonaan.

Asiasta uutisoi Meduza-verkkolehti. Sen mukaan useat venäläiset Telegram-kanavat ja tiedotusvälineet ovat kertoneet, että OnlyFans-sivusto näyttää 403-virhettä. Venäjän lisäksi myös Valko-Venäjän sivustokäyttö on kielletty. Koodi viittaa sivuston pääsyn estämiseen. Tiedossa ei ole, saavatko sisältöä tilanneet venäläiset rahansa takaisin tai mallit jonkinlaista kompensaatiota sivuston sulkemisesta.

Joidenkin oikeusoppineiden mukaan samalla periaatteella sivusto tulisi estää myös monessa muussa maassa, koska Venäjä ei liene maailman ainoa maa, jossa suoritetaan hyökkäyssotaa toista valtiota kohtaan. Kiellon piirissä on kuitenkin ainoastaan Venäjä ja Valko-Venäjä.