Irina Björklund täyttää tänään 50 vuotta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen näyttelijä ja laulaja Irina Björklund täyttää tänään 50 vuotta. Ruotsista Suomeen yksivuotiaana muuttanut kaunotar asuu nykyään Ranskassa puolisonsa Peter Franzénin ja heidän yhteisen lapsensa kanssa.

Jussi-palkinnon Minä ja Morrison -elokuvasta voittanut Irina Björklund asui tovin myös Hollywoodissa. Nykyään naisen elinpiiri on maanläheisempi ja hän on kertonut useissa haastatteluissa olevansa kiinnostunut hyvän tekemisestä etenkin ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi.

Hän on levyttänyt musiikkia ranskan kielellä uudessa kotimaassaan. Björklundin elokuvarooleja nähdään teoksissa Rukajärven tie, Levottomat, Minä ja Morrison, Vieraalla maalla, The American, Ikitie ja Rauhantekijä. Viime syksynä hän julkaisi ensimmäisen kirjansa Haikuja ihmiskunnalle – Haikus for Humanity.