Ruohonleikkurien Le Mans viikonloppuna Lavialla

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Satakunnassa kisaillaan viikonloppuna hieman tavanomaisesta poikkeavan moottoriurheilun merkeissä. Ruohonleikkureiden Le Mansissa toisistaan mittaa ottavat ruohonleikkureilla hurjastelevat kilpailijat.

Ruohonleikkureiden Le Mans järjestetään Lavialla lauantaina 11. helmikuuta. Kilpailijoiden kestävyyden koetukselle laittava tapahtuma kestää tänä vuonna yhdeksän tuntia. Mukana on Satakunnan kansan mukaan 23 kilpailijaa eri puolilta Eurooppaa.

Ajot järjestetään yleensä järven jäällä, mutta tänä vuonna kisaillaan sääolosuhteiden vuoksi kuivalla maalla. Kilpailu oli pari vuotta tauolla koronapandemian vuoksi. Kilpailutoiminnasta vastaava Patrick Lindahl kertoi SK:lle koronatauon vaikuttaneen osallistujamäärään, sillä parhaimmillaan kilpailijoita on ollut 40. Ruohonleikkurirallin osakilpailuja järjestetään vuoden aikana muuallakin Suomessa. Jo 11. maaliskuuta kilpaillaan Sastamalassa.