Kaupat tänään lakkoon – näin paljon työntekijät haluavat lisää palkkaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Noin 16.000 kaupan työntekijää menee tänään lakkoon. Lakko koskee isoimpia hypermarketteja ja logistiikkakeskuksia. Syynä on työntekijöiden haluama palkankorotus. Lakkotoimilla pyritään saamaan kaupan työntekijöille 200 euroa lisää palkkaa kuukaudessa.

Lakot alkavat Keskon logistiikkapalvelujen alueterminaaleissa sekä 160:ssä S- ja K-ryhmien marketissa. Aamulla kello 05:00 alkavat lakot päättyvät lauantaina kello 05:00. Tässä on päivitetty lista lakkouhan alla olevista kaupoista. Lakko kestää kaksi päivää.

Lakko toteutuu todennäköisesti. Valtakunnansovittelija ei nähnyt edellytyksiä antaa sovintoesitystä kaupan alan työriidassa, sillä osapuolten näkemykset olivat vielä sen verran kaukana toisistaan.