Ruokasivusto listasi pahimmat ruoat – onko oma inhokkisi listalla?

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Makuasioista ei voi vanhan sanonnan mukaan kiistellä, mutta monet perinneruoat aiheuttavat kiivastakin mielipiteenvaihtoa. Ruokasivusto TastleAtlas on julkaissut listan maailman pahimmiksi kuvailluista ruokalajeista. Mukana on myös suomalainen perinneherkku.

Huonoimmat arvostelut saaneiden ruokien listan sijalla on 57 on kalakukko arvosanalla 2,7 viidestä maksimipisteestä. Kalakukkoa kuvaillaan listalla keskiajalta peräisin olevaksi ja voimakkaasti Savoon yhdistettäväksi suomalaiseksi perinneruoaksi. Sivuston mukaan sitä pidetään nykyään yhtenä suomalaisen keittiön autenttisimmista ruokalajeista.

Vielä kalakukkoa enemmän suomalaisia saattaa hiertää salmiakin päätyminen listalle. Perinteinen suomalainen salmiakki on 2,8 pisteen yleisöäänillä listan sijalla 78. Listalla salmiakin makua kuvaillaan sellaiseksi, johon tyypillisesti opitaan mieltymään ajan mittaan.

Myös muiden pohjoismaiden perinneherkut ovat edustettuna listalla. Mukaan ovat päätyneet muun muassa norjalainen lipeäkala ja ruotsalainen sekahedelmäsoppa. Listan ensimmäiselle sijalle joutui indigirka-salaatti, Venäjän Sahan tasavallasta peräisin oleva kalaa, sipulia, öljyä, suolaa ja pippuria sisältävä ruokalaji.

TasteAtlas on vuonna 2018 perustettu ruoka- ja matkailusivusto. Sivustolle on koottu yhteen eri maiden perinteisiä reseptejä, ruoka-arvosteluja ja teemaan liittyviä artikkeleja.