Yhdysvaltojen vanhin juustokauppa lopettaa – koronarajoitukset olivat kuolinisku

Matkailu · Terhi Piiroinen

Amerikan vanhin juustokauppa hakeutuu konkurssiin. New Yorkin Little Italyssa 130 vuoden ajan toiminut puoti joutuu sulkemaan ovensa, koska se ei selviytynyt koronarajoitusten aikana kertyneen vuokran maksamisesta. Alleva Dairy -niminen juustokauppa on sijainnut yhdessä ja samassa paikassa koko sen pitkän historian ajan.

– Peräti 130 vuoden jälkeen rakas puotini Alleva Dairya ei enää nähdä Mulberryn ja Grand Streetin kulmassa Little Italyssa, New Yorkissa, omistaja Karen King kertoi New York Postille.

Omistaja ei pystynyt maksamaan juustokaupan vuokraa koronavirusrajoitusten aikana. Hän pääsee velasta eroon ainoastaan siten, että luovuttaa liiketilan toisen käyttöön. Alleva Dairy perustettiin kyseiseen paikkaan 5. maaliskuuta vuonna 1892. Sen toiminta saattaa jatkua uudessa liiketilassa.