Polkujuoksu edelleen trendikästä – oletko kokeillut talvella?

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat löytäneet koronavuosien aikana kotimaamme metsiin. Erilaiset luontoon liittyvät harrastukset ovat myös kasvattaneet suosiotaan ja niiden joukossa polkujuoksu. Metsässä juokseminen on koko kehoa ja mieltä ravitsevaa, eikä harrastusta tarvitse panna tauolle edes talvella.

Oikeanlaisilla jalkineilla polkujuoksu onnistuu myös talvella. Kun juoksu-uoma on syntynyt käytön tai koneen avulla, saattaa se olla jopa tasaisempi talvella kuin kesällä. Talven suurin lumipolkujuoksutapahtuma keräsi 1.100 ilmoittautujaa. Himos Winter Trail järjestettiin tammikuun lopulla.

Yksi talvisia juoksupolkuja koneellisesti huoltavista kunnista on Kontiolahti. Alueella on yli 20 kilometriä huollettuja lumipolkuja juoksuharrastusta varten.

– Huolletut talvireitit otettiin käyttöön vuonna 2020. Sitä mukaa kun tietoisuus reiteistä on lisääntynyt, ovat pyöräilijöiden, kävelijöiden ja juoksijoiden määrät kasvaneet. Kyllä talvireitit ovat tulleet jäädäkseen, Kontiolahden kunnan liikuntapaikkamestari Harri Lehikoinen sanoo.