Lakot saattavat vaikuttaa junaliikenteeseen – näin VR neuvoo matkustajia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi aiheuttaa muutoksia tai peruutuksia VR:n asiakkaiden junamatkoihin keskiviikosta 1. maaliskuuta alkaen. Mikäli ensi viikolle suunniteltu lakko toteutuu, eivät junat liiku laisinkaan.

– Rautatiealaan kohdistuvat lakkovaroitukset pysäyttäisivät toteutuessaan junaliikenteen 6.–10.3. ja 13.–17.3. Lakot eivät ole vielä varmistuneet, eikä matkustajien tarvitse tässä vaiheessa tehdä muutoksia junalippuihin, VR tiedottaa.

– Lakkojen toteutuessa joudumme valitettavasti perumaan kaikki kauko- ja lähijunat. Myös tavaraliikenteen junat peruttaisiin yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Viestimme lakon toteutuessa lippujen muutos- ja peruutusmahdollisuuksista.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto vaikuttaa keskiviikosta alkaen. Tämä voi aiheuttaa peruutuksia ja myöhästymisiä kauko-, lähi- ja tavarajunaliikenteeseen

– Pyrimme parhaamme mukaan ajamaan kaikki junavuorot tavalliseen tapaan tai korvaamaan mahdolliset perutut kaukojunavuorot bussikuljetuksella. On kuitenkin mahdollista, että joudumme perumaan junavuoroja ja korjaavaa kuljetusta ei pystytä järjestämään.

Lisätietoa: VR:n liikennetiedotteet