Maksaisitko TikTok-sisällöstä? Somevaikuttajat voivat pian tehdä videoista maksullisia

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

TikTokiin suunnitellaan ominaisuuksia, joiden toivotaan lisäävän sen suosiota varsinkin vanhemman yleisön keskuudessa. Suunniteltujen uudistusten joukossa on mahdollisuus tehdä omista julkaisuista maksullisia.

Ominaisuus tarjoaisi The Information -sivuston mukaan sisällöntuottajille mahdollisuuden tienata rahaa lisäämällä maksumuurin videoilleen. Suositun somevaikuttajan videon katsominen saattaisi siis maksaa esimerkiksi yhden euron. Idea maksullisesta somesisällöstä ei ole sinänsä uusi, sillä esimerkiksi Instagramissa käyttäjät voivat tarjota seuraajille maksullista tilausta, joka tarjoaa heille pääsyn muilta salattuihin julkaisuihin, tarinoihin ja keloihin.

TikTokin tarkoituksena on myös jatkaa Creator Fund -ohjelmaansa. Siinä TikTok maksaa suosituimmille sisällöntuottajille rahaa noin miljardin dollarin suuruisesta rahastosta. Alkuperäistä ohjelmaa kritisoitiin maksettujen summien pienuudesta, mutta jatkossa korvausten olisi tarkoitus olla suurempia.