Näin raskaus vaikuttaa nenään – voi muuttaa jopa sen muotoa

Lifestyle Terveys · Annukka Heikkilä

Raskaus on melkoinen matka naisen vartalolle. Monien muutosten mukana myös nenän toiminta muuttuu. Moni on voinut huomata omaksi yllätyksekseen, että myös kasvojen ulkonäkö voi raskaana muuttua ja nenän muotokin olla erilainen kuin aiemmin.

Moni voi huomata raskaana, että nenä vuotaa herkemmin ja on tukkoinen. Raskaushormonit voivat tehdä naisista myös herkempiä monille allergeeneille, jotka voivat aiheuttaa tukkoista nenää, punottavia silmiä ja jatkuvaa aivastelua. Myös nenän limakalvojen kuivuus kuuluu monien kohdalla raskauteen ja voi aiheuttaa jopa nenäverenvuotoa.

Useiden yllätykseksi raskaus voi myös muuttaa nenän muotoa ja saada sen näyttämään paljon suuremmalta kuin aikaisemmin. Popsugar-sivuston mukaan tämä johtuu siitä, että raskaushormonit voivat saada aikaan kasvojen turvotusta ja myös nenän turpoamista. Nenä kuitenkin yleensä palautuu raskauden jälkeen samanlaiseksi kuin se oli ennen raskautta.