Helppo sipulidippi sopii kaikenlaisten perunoiden kanssa – maku kuin Manhattan-sipsessä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Sipsien yksi suosikkimaku on sourcream & onion, eli hapankerma ja sipuli. Näillä ainesosilla syntyy myös herkullinen dippi, mikä sopii kaikenlaisten perunoiden kyytipojaksi. Olipa kyse ranskalaisista tai sipseistä, on sipulidippi just jetsulleen.

Sipulidipistä on olemassa satoja eri variaatioita. Osa tekee sen sipulijauheesta, toiset tuoreesta sipulista. Hapankermana voi käyttää smetanaa, ranskankermaa tai kermaviiliä. Makua voi jalostaa majoneesilla. Sipuli voi olla myös paahdettua, mutta esittelemme nyt yksinkertaisen reseptin, jossa käytetään tavallista keltasipulia pääraaka-aineena.

3 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä

2 isoa keltasipulia

Suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

5 dl ranskankermaa

2 ruokalusikallista majoneesia

Hienonnettua ja tuoretta ruohosipulia

Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää sipulit ja mausta suolalla. Kypsennä usein sekoittaen, kunnes sipulit alkavat pehmetä ja kutistua, yhteensä noin 8-10 minuuttia. Alenna lämpöä ja jatka kypsentämistä sekoitellen, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet. Paistoaika on kaikkieen noin 25-30 minuuttia. Jäähdytä sipulit.

Sekoita suuressa kulhossa hapankerma, majoneesi ja jäähtyneet sipulit. Siirrä tarjoiluvadille ja koristele hienonnetulla tuoreella ruohosipulilla ja vastajauhetulla mustapippurilla.