MOT: Tiina Jylhän klinikka kuppasi rahat – leikkaukset siirtyneet kerta toisensa jälkeen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ylen MOT on tutkinut Tiina Jylhän The Look Clinicin toimintaa. Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on saanut Jylhän omistamasta klinikasta lähes 40 valitusta kolmen viime vuoden aikana. Usein asiakas on maksanut sovitut leikkauksensa, mutta ensin niitä on siirretty ja lopulta yritys on lopettanut yhteydenpidon.

Oululainen Hanna Tapio-Koivuranta maksoi leikkauksista yhteensä 14.000 euroa viime kesänä. Hän ei ole päässyt vieläkään operaatioon. Sama on tapahtunut myös muille ja osa asiakkaista on saanut rahansa takaisin vasta oikeusjutun avulla. Klinkan entinen työntekijä kertoo Ylelle, että kyse ei ole uudesta tai poikkeuksellisesta toimintamallista.

Peruutusten syy on se, että leikkauksia on myyty enemmän kuin niitä on pystytty järjestämään. Jylhä syyttää peruutuksista koronavirusta ja kertoo, että leikkausajat laahaavat perässä. Asiakkaille syyksi leikkausten viivästymisiin on kerrottu esimerkiksi poikkeamat laboratoriotuloksissa.

– The Look Clinic on toiminut esteettisen plastiikkakirurgian ja esteettiseten pientoimenpiteiden edelläkävijänä vuosikymmeniä. Tällä hetkellä toimintamme kattaa jo Suomen, Viron ja Latvian lisäksi huippuvarustellut klinikat Kreikassa, Turkissa ja Thaimaassa, yritys mainostaa.