Miehet ajoivat penkkaan räkäkännissä – toinen puhalsi yli 4 promillea

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisi tiedottaa ahkerasti rattijuoppojen aiheuttamasta työmäärästä. Äskettäin kaksi tuhdissa humalassa ollutta rattijuoppoa yritti kaivaa autoa pois lumipenkasta Lahdessa. Miehistä tehtiin ilmoitus hätäkeskukseen.

– Kahden mieshenkilön epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Lahdessa Karjalankadulla sunnuntai-iltana 12. maaliskuuta. Poliisille ilmoitettiin hätäkeskuksen välityksellä, että kaksi päihtynyttä miestä yritti saada autoa pois lumipenkasta K-Market Möysän edustalla, Hämeen poliisista kerrotaan.

Toinen kuljettajista puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 1,84 mg/l ja toinen 1,15 mg/l uloshengityslitrassa. Kun nämä lukemat muuttaa promilleiksi, on toinen puhaltanut 4,2 promillea ja toinen 2,6 promillea. Rattijuopumuksen raja on 0,22 mg/l, eli 0,5 promillea.