Lappiin avattiin uusi designhotelli – Saana-tunturin ja Käsivarren erämaan kävijöille

Matkailu · Terhi Piiroinen

Uusi Santa’s Hotel Rakka tarjoaa Saana-tunturin ja Käsivarren erämaan kävijöille 42 hotellihuonetta sekä maisemaravintolan. Santa’s Hotel Rakan suunnittelu on saanut inspiraation ympäröivästä erämaasta. Hotelli mukautuu ympäröivään maastoon saumattomasti, ja uusien hotellihuoneiden seinän kokoisista ikkunoista avautuu näkymä suoraan tunturimaisemiin. Hotellin sviitistä sekä sviitin saunasta avautuu esteetön panorama-näkymä suoraan Saana-tunturille.

Kirkkaalla säällä huoneista voi ihastella myös revontulia. Revontulien näkemiseen Kilpisjärvi on yksi Suomen parhaista paikoista vähäisen valosaasteen ja optimaalisen sijaintinsa ansiosta. Kilpisjärvi on saavutettavissa Helsingistä suorilla lennoilla Tromssaan tai Kittilään, joista perille pääsee esimerkiksi vuokra-autolla tai bussiyhteydellä.

– Viime viikolla meille tuli asiakas, joka oli kuusi yötä etsinyt revontulia Norjan Tromssassa tuloksetta. Tromssalaiset olivat sanoneet hänelle, että jos oikeasti haluat nähdä revontulia, mene Kilpisjärvelle, kertoo Santa’s Hotel Rakan hotellinjohtaja Oona Kuru.