Dinosaurukset valtaavat Tampere-talon – liikkuvia dinohahmoja ja virtuaaliteknologiaa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampere-talossa hämmästellään kesällä muinaisia jättiläisiä. Sorsapuistosaliin avataan Dinosaurukset-kesänäyttely, joka pitää sisällään liikkuvia ja äänteleviä dinosaurushahmoja, toiminnallisia puuhapaikkoja ja uusinta virtuaaliteknolgiaa.

Dinosauruksia-näyttely on Tampere-talon tiedotteen mukaan suunnattu koko perheelle. Esillä on parikymmentä dinosaurushahmoa, jotka on valmistettu esikuviensa näköisiksi pieniä yksityiskohtia myöten. Mukana ovat muun muassa tyrannosaurus rex, pitkäkaulainen diplodocus ja lentolisko pteranodon.

Vierailijat pääsevät myös uppoutumaan virtuaalimaailmoihin, joissa dinosaurukset ja niiden elinympäristöt heräävät henkiin. Perheen pienimmille näyttely sisältää toiminnallisia puuhapaikkoja, joissa lapset voivat esimerkiksi kaivaa fossiileja hiekan peitosta.

Näyttelyn takana on eurooppalainen näyttelyjärjestäjä World Touring Exhibitions, joka toi Tampere-taloon viime vuonna suositun Star Wars -näyttelyn Unofficial Galaxies. Dinosaurukset-näyttely järjestetään 1. heinäkuuta – 13. elokuuta 2023.