IS: Uudenlainen huijaus leviää pankin nimissä – väittää jonkun liittäneen Apple Payn korttiin

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Suomessa leviää viestien välityksellä jälleen uudenlainen versio vanhasta tutusta huijauksesta. Nyt pankin nimissä lähetetyissä viesteissä väitetään, että vastaanottajan korttiin on liitetty Apple Paly -tili. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Huijausviesteissä saatetaan esimerkiksi väittää, että korttiin on lisätty Apple Pay -tili epäilyttävällä laitteella. Vastaanottajaa kehotetaan kirjautumaan sisään tilille mukana olevan linkin kautta. Todellisuudessa linkki johtaa tietojenkalastelusivulle.

Huijaus on hieman uudenlainen versio jo pidempään levinneistä huijausviesteistä. Aikaisemmissa versiossa on saatettu esimerkiksi väittää, että tili on sulkemisuhan alla epäilyttävän toiminnan vuoksi. Viime aikoina runsaasti otsikoissa olleen Apple Payn mainitseminen huijauksessa on uutta.

Yksityisten tietojen syöttämisellä tietojenkalastelusivuille voi olla vakavat seuraukset. Vaarana on esimerkiksi rahojen menettäminen tililtä tai se, että huijari ottaa lainoja uhrin nimissä.