Säässä hurjaa vaihtelua tällä viikolla – etelässä plussaa, Lapissa koviakin pakkasia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää jatkuu Suomessa vaihtelevissa merkeissä. Tiistaina 21. maaliskuuta oli paikoin aurinkoisen keväistä, mutta jo keskiviikkona Suomeen saapuu lisää sateita. Lunta tai vettä voidaan saada runsaitakin määriä.

– Sade alkaa etelässä lumena, mutta muuttuu vedeksi. Maan keskiosassakin tulee alkuun lunta, mutta vesisateita yltää keskiviikkona päivällä ja illalla myös maan keskiosaan. Lunta sataa keskiviikon aikana maan keskiosassa 5–10 senttimetriä, mutta lauhtuva sää ja vesisateet saavat lumen painumaan kasaan. Rannikoilla voi olla kovia puuskia, Forecan Anna Latvala ennustaa.

Lämpötilat voivat vaihdella tällä viikolla rajustikin eri puolilla Suomea. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä maan etelä- ja keskiosassa on laajalti suojasää. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on noin 2-10 pakkasastetta ja Lapissa mahdollisesti jopa 15-30 astetta.

Lämpötila voi nousta torstaina päivän aikana etelässä paikoitellen jopa 7 asteeseen. Maan keskiosassa lämpötila vaihtelee -3 ja 5 asteen ja Pohjois-Suomessa 3-8 pakkasasteen välillä. Pohjois-Lapissa pakkasta voi olla paikoitellen 15 astetta.