Matkustajakoneen kapteeni sairastui kesken lennon – matkustaja alkoi lentää konetta

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Southwest Airlines -lentoyhtiön matkustajakoneessa todistettiin huolestuttavaa tilannetta, joka kuitenkin päättyi hyvin. Matkustamassa ollut lentäjä riensi apuun koneen kapteenin sairastuttua äkillisesti. Lentokone oli keskiviikkona matkalla Las Vegasista Ohion Columbusiin, kun koneen kapteeni alkoi voimaan huonosti.

Lennonjohdolle kerrottiin hänen kärsineen vatsakivusta ja pökertyneen. Kapteenia hoidettiin koneen peräosassa, mutta hänen todettiin tarvitsevan lääkärin apua. Ohjaamoon saatiin nopeasti toisen lentoyhtiön lentäjä, joka oli ollut koneessa matkustajana. Hän teki yhteistyötä perämiehen kanssa. He olivat yhteydessä lennonjohtoon ja ohjasivat koneen turvallisesti takaisin Las Vegasin Harry Reidin kansainväliselle lentokentälle.

– Olemme kiitollisia siitä, että paikalla oli toinenkin lentäjä. Perämies olisi varmasti kyennyt laskemaan koneen turvallisesti, mutta avun saaminen teki siitä varmasti hänelle helpompaa, koneessa maktkustanut Diane McGlinchey kuvaili NBC-uutissivustolle.