Talvi palasi kertaheitolla – lumisateet leviävät etelästä pohjoisemmaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kevät on ottanut takapakkia Suomessa. Etelä-Suomeen levisi viikonvaihteessa lumisadetta, minkä seurauksena maa on muuttunut jälleen valkoiseksi. Lumisadealue etenee hiljalleen myös Suomen keskiosaan.

Lunta pyrytti eteläisessä Suomessa ja maanantaiaamuna sakeasti. Liikenteessä on syytä olla tarkkana, sillä sade heikentää näkyvyyttä ja lunta kertyy tienpinnoille. Ajokeli on Suomen eteläosassa jopa erittäin huono.

– Maanantaina lunta kertyy laajalla alueella Tampereen eteläpuolisessa Suomessa 5-15 senttimetriä. Paikoin idässä voi tulla jopa noin 20 senttimetriä, Forecan blogissa kerrotaan.

Lumisateet heikkenevät tiistain vastaisena yönä, mutta jo tiistai-iltapäivänä etelästä leviää maan keskiosaan ulottuva lumisadealue. Lunta kertyy jälleen maan etelä- ja keskiosassa 5-15 senttiä. Päivälämpötilat vaihtelevat maanantaina ja tiistaina 2-7 pakkasasteesta Lapin pohjoisosan 5-13 pakkasasteeseen.

Keskiviikkona pilvisyys lisääntyy Lapissa astu, jolloin myös kovimmat pakkaset alkavat heittää. Lumisade jatkuu keskiviikkona Etelä-Suomesta aina Lappiin asti.