Donald Trump: ”Pystyisin lopettamaan Ukrainan sodan päivässä”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Entinen presidentti Donald Trump on väittänyt, että hän voisi ratkaista Ukrainan sodan yhden ainoan vuorokauden aikana. Hän kuitenkin kieltäytyi paljastamasta, miten rauhanneuvottelut etenisivät käytännössä.

Donald Trump piipahti Fox News -juontaja Sean Hannityn haastattelussa. Hän sanoi, että jos sota ei ole ohi vuoden 2024 presidentinvaalien loppuun mennessä ja hänet valittaisiin uudelleen Valkoiseen taloon, hän olisi laatinut yhdessä päivässä rauhansopimuksen. Trump väitti, että neuvottelut hänen, Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin välillä olisivat helpot ja nopeat.

– Neuvottelut olisivat erittäin helpot, mutta en halua kertoa, mikä se keino on, koska silloin en voi käyttää sitä neuvotteluissa, Trump kertoi.

– Saan sen ratkaistua yhdessä päivässä, ja syntyisi rauha heidän välilleen, hän toisti.

– Jos tätä asiaa ei ratkaista siihen mennessä, kun meillä on vaalit ja mikä on mahdollista, niin saatamme joutua kolmanteen maailmansotaan näiden idioottien kanssa, jotka tekevät mitä tekevät. Se saattaa päätyä ydinmaailmansotaan, joka saa ensimmäisen ja toisen maailmansodan näyttämään paperilta, Trump varoitti.

Entinen ylipäällikkö väitti myös, kuten hän on useaan otteeseen kertonut tulevansa erittäin hyvin toimeen Putinin kanssa. Trumpin mukaan Venäjän hyökkäystä Ukrainaan olisi koskaan tapahtunut, jos hänet olisi valittu uudelleen presidentiksi vuonna 2020.