Maailman kallein juustoleipä ruokalistalle – pitää tilata 48 tuntia aikaisemmin

Ruoka · Tim Isokivi

Paahdettu voileipä on tyypillisesti melko edullinen ja nopeasti syntyvä huikopala. New Yorkissa sijaitsevassa Serendipity 3 -luksusravintolassa on kuitenkin tarjoiltu voileipää, joka ei ole järin halpa tai nopeasti valmistuva.

Serendipity 3 -ravintolan Quintesential Grilled Cheese eli täydellinen paahdettu juustovoileipä palasi ravintolan listalle rajoitetuksi ajaksi keskiviikkona 12. huhtikuuta. Kyseinen päivä tunnetaan Yhdysvalloissa epävirallisena grillattu juustovoileipä -päivänä. Luksusvoileipä täytyy tilata etukäteen 48 tuntia ennen sen nauttimista.

Herkun leipä on ranskanleipää, jonka valmistuksessa on käytetty Dm Perignon -sampanjaa. Leipä voidellaan vaalealla tryffelivoilla, ja sen täytteenä on italialaista Caciocavallo Podolico -juustoa. Leipä paahdetaan ja sen reunat päällystetään 23 karaatin syötävällä kullalla.

Juustovoileipä tarjoillaan eteläafrikkalaisesta hummerista ja tomaatista valmistetun bisque-keiton kanssa. Annoksen hinta on 214 dollaria eli noin 195 euroa. Guinnessin ennätystenkirja on nimennyt sen maailman kalleimmaksi voileiväksi.