Uskotko silmiäsi? Lumikaaos toi Australiaan lunta jopa 20 senttiä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australia mielletään usein pääosin lämpimäksi maaksi, mutta viikonloppuna maan itäosissa oltiin hyisissä tunnelmissa. Itä-Australiaa ovat koetelleet kylmät ilmat ja voimakkaat lumisateet.

Monissa itäisen Australian kaupungeissa on The Guardian -lehden mukaan mitattu mittaushistorian kylmimpiä toukokuun lämpötiloja. Lisäksi lunta satoi sunnuntaina monin paikoin jopa 10-20 sentin edestä. Maanantaiaamuna lämpötilat laskivat osassa maata pakkasen puolelle.

Lumikaaos on johtanut useiden lentojen peruuntumiseen. Surffaajia on varoitettu hengenvaarallisista olosuhteista vesillä voimakkaiden tuulien vuoksi. Rannikkoseudun lisäksi kylmyys on tuntunut sisämaassa.

Lämpötilat laskivat Australian itä- ja keskiosissa noin kahdeksan astetta ajankohdan keskiarvon alapuolelle. Kylmyyttä lisää voimakas tuuli. Esimerkiksi Sydneyssä lämpötila oli maanantaiaamuna 10 astetta, mutta tuulen vuoksi sään kuvaillaan tuntuneen pakkaselta.