Elisa varoittaa ovelasta huijauksesta: ”Vie huijaussivustolle”

Digi · Tim Isokivi

Teleoperaattori Elisa on varoittanut sähköpostitse leviävästä tuoreesta huijauksesta. Huijausviestien avulla yritetään päästä käsiksi ihmisten yksityisiin tietoihin.

Elisan mukaan yhtiön nimissä on lähetetty laskumuistus-, lasku- ja irtisanomisvahvistusaiheisia huijausviestejä. Niiden otsikot saattavat esimerkiksi olla ”Viimeinen Varoitus! Maksumuistutus Elisan laskusta” ja ”Irtisanomisvahvistus”. Viestien tavoitteena on huijata tietojenkalastelusivustolle.

– Viestit sisältävät linkin, joka vie huijaussivustolle, jonka tarkoituksena on kerätä kirjautumistunnuksia. Suhtaudu kriittisesti sähköpostitse saapuviin linkkeihin, äläkä anna kirjautumistietojasi linkkien kautta avautuville sivustoille, Elisan tiedotteessa kerrotaan.

Elisalta varoitetaan huijaussivustojen voivan näyttää erittäin aidolta. Mikäli kirjautumistiedot ovat voineet jo päätyä vääriin käsiin, tulee salasana vaihtaa OmaElisassa. Jos verkkopankkitunnukset ovat päätyneet huijaussivustolle, tulee yhteyttä ottaa omaan pankkiin.