Viroon povataan matkailun ennätysvuotta – katso tästä Tallinnan tärpit

Matkailu · Terhi Piiroinen

Viron matkailusektori valmistautuu tänä kesänä vastaanottamaan ennätysmäärän suomalaisia vieraita. Visit Estonian mukaan maa on varautunut matkailun uuteen aaltoon paremmin kuin koskaan. Siellä tehtiin kansainvälisen matkailun pysäyttäneen pandemian aikana paljon töitä sen eteen, että Viroon on taas hyvä mennä.

– Odotuksemme uusien matkailuennätysten rikkomiseen ovat realistiset. Tästä saatiin esimakua loppusyksyn ja alkutalven kuhinasta satamissa, hotelleissa ja ravintoloissa. Helsingin ja Tallinnan väli on maailman tiheimmin liikennöity kahden pääkaupungin välinen merireitti ja uusien alusten myötä yhteydet vain lisääntyvät, kertoo Visit Estonian johtaja Rainer Aavik.

Stara kävi viime kesänä tutustumassa Tallinnan nähtävyyksiin ja videoesittelyssä olivat sekä koko perheen keksintötehdas Proto että myös elämyksellisen Skywheel ja Super Skypark. Katso esittelyt linkeistä.

Vuoden matkailuteemoja Virossa ovat muiden muassa kestävä ja terveellisen puhdas matkailu. Tallinna on Euroopan vihreä pääkaupunki ja koko Virossa vietetään saunavuotta. Ympäristötietoisuuden kasvaessa lähialuematkailutrendi vahvistuu ja suomalaisen laivamatkailun kärkikohteena Viro tulee todennäköisesti vankistamaan asemaansa.