Mikko Alatalolle musiikkineuvoksen arvonimi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt 68 arvonimeä. Arvonimien saaneiden joukossa on muusikko ja ex-kansanedustaja Mikko Alatalo. 72-vuotiaalle Alatalolle myönnettiin musiikkineuvoksen arvonimi.

Musiikkineuvos on arvonimenä melko harvinainen. Sen on saanut yhteensä vain 54 suomalaista. Aikaisemmin tittelin ovat saaneet muun muassa laulaja Ilkka ”Danny” Lipsanen, säveltäjä Eero Erkkilä, muusikko Seppo Hovi ja viime vuonna musiikin maisteri sekä kuoronjohtaja Anneli Julén.

Mikko Alatalolla on takanaan pitkä ura suomalaisen popmusiikin parissa. Vuonna 1974 debyyttialbuminsa Maalaispoika oon julkaissut artisti perusti aikoinaan yhdessä Juice Leskisen kanssa Coitus Int -yhtyeen. Yhtye tekee tänä vuonna 50-vuotiskiertueen elossa olevien jäsenten voimin.

Alatalo oli viime vuonna mukana suositussa Vain elämää -televisiosarjassa. Tänä vuonna ensi-iltansa Sappeen kesäteatterissa saa Alatalosta kertova elämäkerrallinen musikaali Maalaispoika oon, jonka rooleissa ovat muun muassa Aleksi Aromaa ja Mira Luoti.